Aprikos- & yoghurttårta
Ingredienser:
1 sockerkaksbotten
7 gelatinblad
5 dl naturell yoghurt
2,5 dl florsocker
3 msk mörk rom
0,5 dl färskpressad citronjuice
2,5 dl vispgrädde
16 färska aprikoser
1 sockerkaksbotten
7 gelatinblad
5 dl naturell yoghurt
2,5 dl florsocker
3 msk mörk rom
0,5 dl färskpressad citronjuice
2,5 dl vispgrädde
16 färska aprikoser
Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda yoghurt och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med rom och citronjuice. Blanda i yoghurten samt vispa och vänd ner grädden i blandningen. Skålla, skala och kärna ur aprikoserna. Skär dem i bitar. Lägg sockerkaksbotten i plastfolieklädd form med avtagbar botten. Lägg på frukten och häll smeten över. Ställ tårtan kallt för att stelna i minst 2 timmar.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda yoghurt och florsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med rom och citronjuice. Blanda i yoghurten samt vispa och vänd ner grädden i blandningen. Skålla, skala och kärna ur aprikoserna. Skär dem i bitar. Lägg sockerkaksbotten i plastfolieklädd form med avtagbar botten. Lägg på frukten och häll smeten över. Ställ tårtan kallt för att stelna i minst 2 timmar.
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2007-07-02
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2023-05-29 05:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1002
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1002