Rullpannkaka
Ingredienser:
smör
2 dl mjöl
5 dl mjölk
3 st ägg
salt
3 dl trattkantareller
1 st lök
1 dl grädde
1 msk maizena
1 näve färsk babyspenat
grovmalen svartpeppar
smör
2 dl mjöl
5 dl mjölk
3 st ägg
salt
3 dl trattkantareller
1 st lök
1 dl grädde
1 msk maizena
1 näve färsk babyspenat
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Slå på ugnen. Smält 125 g smör och rör ned mjölet. Häll i 3 dl mjölk under omrörning och låt smeten svalna något innan äggen vispas i. Smaka av med 1 tsk salt. Klä en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla papperet med lite smör. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter tills pannkakan fått fin färg. Skala och finhacka löken och fräs den med svampen i lite smör. Häll i grädden och 2 dl mjölk, låt allt koka ihop under omrörning. Blanda maizena med 2 msk kallt vatten och red stuvningen under omrörningen. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Bred stuvningen över pannkakan och fördela spenaten ovanpå. Rulla ihop pannkakan som en rulltårta och skär i 3 cm tjocka bitar. Garnera med färska örter.
Serveras med:
Grönsallad
Slå på ugnen. Smält 125 g smör och rör ned mjölet. Häll i 3 dl mjölk under omrörning och låt smeten svalna något innan äggen vispas i. Smaka av med 1 tsk salt. Klä en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla papperet med lite smör. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter tills pannkakan fått fin färg. Skala och finhacka löken och fräs den med svampen i lite smör. Häll i grädden och 2 dl mjölk, låt allt koka ihop under omrörning. Blanda maizena med 2 msk kallt vatten och red stuvningen under omrörningen. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Bred stuvningen över pannkakan och fördela spenaten ovanpå. Rulla ihop pannkakan som en rulltårta och skär i 3 cm tjocka bitar. Garnera med färska örter.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2007-07-02
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2023-04-02 08:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1003
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1003