Midsommartårta
Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 st ägg
2 st äggvitor
1,5 dl lemon curd
1 l jordgubbar
300 g mandelmassa
1 st ägg
2 st äggvitor
1,5 dl lemon curd
1 l jordgubbar
Gör så här:
Sätt igång ugnen. Riv mandelmassa och rör ned ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna. Lägg botten på ett tårtfat och bred på lemon curd. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Serveras med:
Vispad grädde
Vaniljglass
Sätt igång ugnen. Riv mandelmassa och rör ned ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna. Lägg botten på ett tårtfat och bred på lemon curd. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Serveras med:
Vispad grädde
Vaniljglass
Antal: 12 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2007-07-02
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2023-06-10 18:47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1008
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1008