Viltkalops
Ingredienser:
500 g benfri högrev
2 gula lökar
smör
2 msk mjöl
4 dl vatten
1,5 tsk salt
8 kryddpepparkorn
10 lätt krossade enbär
3 lagerblad
2 morötter
1 brk konserverade kantareller, 190 g
1 msk gelé
500 g benfri högrev
2 gula lökar
smör
2 msk mjöl
4 dl vatten
1,5 tsk salt
8 kryddpepparkorn
10 lätt krossade enbär
3 lagerblad
2 morötter
1 brk konserverade kantareller, 190 g
1 msk gelé
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn den och köttet lite i taget och lägg över i en gryta. Strö över mjöl och rör om så det fördelar sig. Tillsätt vatten, salt och kryddor, låt allt koka på svag värme under lock i 1,5 timme. Rör om då och då. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i dem när 30 minuter av koktiden återstår. Fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Tillsätt dem och gelén i grytan när 15 minuter av koktiden återstår.
Serveras med:
Kokt potatis
Lingonsylt
Skär köttet i mindre bitar, 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn den och köttet lite i taget och lägg över i en gryta. Strö över mjöl och rör om så det fördelar sig. Tillsätt vatten, salt och kryddor, låt allt koka på svag värme under lock i 1,5 timme. Rör om då och då. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i dem när 30 minuter av koktiden återstår. Fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Tillsätt dem och gelén i grytan när 15 minuter av koktiden återstår.
Serveras med:
Kokt potatis
Lingonsylt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2007-10-20
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2007-10-20
Utskrivet: 2023-05-29 23:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1011
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1011