Kyckling med gorgozolasås
Ingredienser:
1 dl valnötter
2 st kycklingfiléer
smör
2 st mogna päron
bladpersilja
Sås:
2,5 dl mellangrädde
100 g gorgonzolaost
salt
grovmalen svartpeppar
1 dl valnötter
2 st kycklingfiléer
smör
2 st mogna päron
bladpersilja
Sås:
2,5 dl mellangrädde
100 g gorgonzolaost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Strimla kycklingen och stek den i smör. Koka upp grädden i en kastrull och smula ned osten. Drag kastrullen från värmen och rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta till och lägg upp den i djupa tallrikar. Fördela kyckling, nötter och sås över pastan. Dekorera med finskuret päron och bladpersilja överst innan servering.
Serveras med:
Spaghetti
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Strimla kycklingen och stek den i smör. Koka upp grädden i en kastrull och smula ned osten. Drag kastrullen från värmen och rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta till och lägg upp den i djupa tallrikar. Fördela kyckling, nötter och sås över pastan. Dekorera med finskuret päron och bladpersilja överst innan servering.
Serveras med:
Spaghetti
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2007-11-02
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2007-11-02
Utskrivet: 2023-05-29 04:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1017
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1017