Pitasallad
Ingredienser:
2 st pitabröd
olivolja
1 st gurka
4 st tomater
1 st gul paprika
1 st rödlök
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl hackad mynta
1 msk pressad citron
1 pressad vitlökskyfta
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 st pitabröd
olivolja
1 st gurka
4 st tomater
1 st gul paprika
1 st rödlök
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl hackad mynta
1 msk pressad citron
1 pressad vitlökskyfta
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skär brödet i bitar och stek dem i olivolja. Dela och kärna ur gurka, tomater, och paprika. Skala löken och skär grönsakerna i små bitar. Blanda alla grönsaker, örter, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Blanda i brödbitarna vid servering.
Serveras med:
Meze
Grillat
Skär brödet i bitar och stek dem i olivolja. Dela och kärna ur gurka, tomater, och paprika. Skala löken och skär grönsakerna i små bitar. Blanda alla grönsaker, örter, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Blanda i brödbitarna vid servering.
Serveras med:
Meze
Grillat
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2010-09-18
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2010-09-18
Utskrivet: 2023-06-10 21:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1024
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1024