Filé med paprika & bacon
Ingredienser:
600 g filé
välj själv mellan kyckling, ox eller fläsk.
2 st paprikor
välj färg efter egen smak
200 g färska champinjoner
140 g bacon
2 dl créme fraiche
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
0,5 tsk malen chilipeppar
600 g filé
välj själv mellan kyckling, ox eller fläsk.
2 st paprikor
välj färg efter egen smak
200 g färska champinjoner
140 g bacon
2 dl créme fraiche
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
0,5 tsk malen chilipeppar
Gör så här:
Strimla eller klipp bacon och stek det hastigt i het panna. Ta upp och lägg åt sidan. Skär filén i skivor och bryn dem cirka 3 minuter på var sida till de fått fin färg. Lägg över bitarna på ett fat. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek paprika och champinjoner i några minuter och häll på créme fraiche. Smaka av såsen med paprikapulver, tomatpuré, chilipeppar och rör om under tiden. Lägg i filébitarna och låt allt småputtra i 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner baconhacket och och låt koka under omrörning i ytterligare ett par minuter. Servera med ris eller pressad potatis.
Serveras med:
Ris
Pressad potatis
Strimla eller klipp bacon och stek det hastigt i het panna. Ta upp och lägg åt sidan. Skär filén i skivor och bryn dem cirka 3 minuter på var sida till de fått fin färg. Lägg över bitarna på ett fat. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek paprika och champinjoner i några minuter och häll på créme fraiche. Smaka av såsen med paprikapulver, tomatpuré, chilipeppar och rör om under tiden. Lägg i filébitarna och låt allt småputtra i 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner baconhacket och och låt koka under omrörning i ytterligare ett par minuter. Servera med ris eller pressad potatis.
Serveras med:
Ris
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2011-03-24
Receptdatum: 2011-03-26
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2011-03-24
Receptdatum: 2011-03-26
Utskrivet: 2023-05-29 04:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1031
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1031