Enkel pannfisk
Ingredienser:
600 g sejfilé
skinn- & benfri
2 dl rågmjöl
Sås:
15 st körsbärstomater
1 knippe färsk dragon
3 dl grädde
1 st scharlottenlök
smör
salt
peppar
600 g sejfilé
skinn- & benfri
2 dl rågmjöl
Sås:
15 st körsbärstomater
1 knippe färsk dragon
3 dl grädde
1 st scharlottenlök
smör
salt
peppar
Gör så här:
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta mjölet innan du panerar fisken i det. Finhacka dragon och lök samt dela tomaterna. Stek fisken i rapsoljan, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg fisken på lite hushållspapper för att rinna av. Lägg ner lök, dragon och tomater i samma panna som du stekt fisken i. Häll på grädden och låt allt koka ihop i ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg upp fisken på tallrik och slå lite sås över vid servering
Serveras med:
Kokt potatis
Grönsallad
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta mjölet innan du panerar fisken i det. Finhacka dragon och lök samt dela tomaterna. Stek fisken i rapsoljan, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg fisken på lite hushållspapper för att rinna av. Lägg ner lök, dragon och tomater i samma panna som du stekt fisken i. Häll på grädden och låt allt koka ihop i ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg upp fisken på tallrik och slå lite sås över vid servering
Serveras med:
Kokt potatis
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2011-10-20
Receptdatum: 2011-10-20
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2011-10-20
Receptdatum: 2011-10-20
Utskrivet: 2023-05-30 00:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1032
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1032