Friterad kyckling med sötsur sås
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
äggvita från ett ägg
2 dl vetemjöl
1,5 dl ljust öl
ölen kan bytas mot vatten
2 tsk bakpulver
Sås:
3 dl vatten
4 msk strösocker
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk ketchup
2,5 tsk potatismjöl
2 msk vatten
500 g kycklingfilé
äggvita från ett ägg
2 dl vetemjöl
1,5 dl ljust öl
ölen kan bytas mot vatten
2 tsk bakpulver
Sås:
3 dl vatten
4 msk strösocker
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk ketchup
2,5 tsk potatismjöl
2 msk vatten
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen utom potatismjöl och 2 msk vatten. Koka upp och låt sjuda en stund. Rör ut potatismjölet i det sparade vattnet och red av såsen till önskad konsistens. Mängden socker, ketchup och vinäger kan ändras något efter egen smak. Dela kyckligen i lagom stora bitar. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ned ölen. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten. Vänd kycklingbitarna i smeten och fritera i olja som är 180 grader tills de är gyllenbruna.
Serveras med:
Jasminris
Blanda alla ingredienser till såsen utom potatismjöl och 2 msk vatten. Koka upp och låt sjuda en stund. Rör ut potatismjölet i det sparade vattnet och red av såsen till önskad konsistens. Mängden socker, ketchup och vinäger kan ändras något efter egen smak. Dela kyckligen i lagom stora bitar. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ned ölen. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten. Vänd kycklingbitarna i smeten och fritera i olja som är 180 grader tills de är gyllenbruna.
Serveras med:
Jasminris

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2012-01-24
Utskrivet: 2023-05-29 04:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1033
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1033