Små köttfärsbiffar med gräddsås
Ingredienser:
1 gul lök
2 morötter
1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
600 g blandfärs
smör
salt
malen svartpeppar
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc. kalvfond
salt
malen svartpeppar
1 gul lök
2 morötter
1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
600 g blandfärs
smör
salt
malen svartpeppar
Sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc. kalvfond
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna fint. Fräs löken i lite av smöret och tillsätt morotsrivet efter en stund. Låt allt fräsa en stund, salta och peppra. Blanda lök och morotsfräset med ströbröd, 1 dl av grädden och ägget. Låt stå och svälla en stund innan färsen tillsätts och allt blandas ordentligt. Forma till små biffar och stek dem i resten av smöret tills biffarna fått fin färg. Blanda kalvfonden med resten av grädden och slå i pannan. Låt allt puttra en stund innan det smakas av med salt och peppar.
Serveras med:
Hemlagat potatismos
Rårörda lingon
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna fint. Fräs löken i lite av smöret och tillsätt morotsrivet efter en stund. Låt allt fräsa en stund, salta och peppra. Blanda lök och morotsfräset med ströbröd, 1 dl av grädden och ägget. Låt stå och svälla en stund innan färsen tillsätts och allt blandas ordentligt. Forma till små biffar och stek dem i resten av smöret tills biffarna fått fin färg. Blanda kalvfonden med resten av grädden och slå i pannan. Låt allt puttra en stund innan det smakas av med salt och peppar.
Serveras med:
Hemlagat potatismos
Rårörda lingon
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2013-02-07
Receptdatum: 2013-02-07
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2013-02-07
Receptdatum: 2013-02-07
Utskrivet: 2023-06-08 20:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1035
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1035