Fiskspett
Ingredienser:
0,5 dl olivolja
1 tsk citronpeppar
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1,2 kg fisk i bitar, 3x3 cm
(t.ex lax eller torskrygg, rensad och skinnad)
2 st paprikor, i bitar lika stora som fisken
(kan bytas eller kompletteras med t.ex zucchini eller körsbärstomater)
0,5 dl olivolja
1 tsk citronpeppar
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1,2 kg fisk i bitar, 3x3 cm
(t.ex lax eller torskrygg, rensad och skinnad)
2 st paprikor, i bitar lika stora som fisken
(kan bytas eller kompletteras med t.ex zucchini eller körsbärstomater)
Gör så här:
Blötlägg 6 eller 12 träspett. Gör en marinad av olivolja, citronpeppar, chiliflakes och salt. Lägg fisken i marinaden och se till att all fisk får marinad på sig. Låt marinera i minst 15 minuter, gärna längre. Trä upp fisk och paprika på träspetten. Grilla spetten till fisken är genomstekt, cirka 5 minuter. Det går att steka spetten i ugn i 200 grader i stället för att grilla dem.
Serveras med:
Färsk potatis
Potatissallad
Blötlägg 6 eller 12 träspett. Gör en marinad av olivolja, citronpeppar, chiliflakes och salt. Lägg fisken i marinaden och se till att all fisk får marinad på sig. Låt marinera i minst 15 minuter, gärna längre. Trä upp fisk och paprika på träspetten. Grilla spetten till fisken är genomstekt, cirka 5 minuter. Det går att steka spetten i ugn i 200 grader i stället för att grilla dem.
Serveras med:
Färsk potatis
Potatissallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2013-06-20
Receptdatum: 2013-06-21
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2013-06-20
Receptdatum: 2013-06-21
Utskrivet: 2023-06-10 20:17
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1037
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1037