Ãggröra, picklad gurka och lax pÃ¥ toast
Ingredienser:
4 skivor ljust bröd, gärna surdegsbröd
100 g skivad kallrökt lax
4 st ägg
0,5 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna parmesan
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Sås:
0,5 st gurka
0,5 st röd chili
1 dl risvinäger
1 msk strösocker
4 skivor ljust bröd, gärna surdegsbröd
100 g skivad kallrökt lax
4 st ägg
0,5 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna parmesan
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Sås:
0,5 st gurka
0,5 st röd chili
1 dl risvinäger
1 msk strösocker
Gör så här:
Hyvla långa skivor av gurkan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop vinäger och socker till sockret lösts upp. Blanda ner gurka och chili och låt stå minst en timme. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, 1 krm salt och 1 krm peppar. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och häll i äggröran. Sänk värmen och rör till en krämig röra. Rosta brödskivorna och fördela äggröran på. Toppa med lax och gurka samt strö över lite malen svartpeppar.
Serveras med:
Hyvla långa skivor av gurkan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop vinäger och socker till sockret lösts upp. Blanda ner gurka och chili och låt stå minst en timme. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, 1 krm salt och 1 krm peppar. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och häll i äggröran. Sänk värmen och rör till en krämig röra. Rosta brödskivorna och fördela äggröran på. Toppa med lax och gurka samt strö över lite malen svartpeppar.
Serveras med:
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2023-02-04 01:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1040
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1040