Snabbgravad apelsinlax
Ingredienser:
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
Sås:
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 msk finrivet apelsinskal
2 tsk torkad rosmarin
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
Sås:
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 msk finrivet apelsinskal
2 tsk torkad rosmarin
Gör så här:
Skär bort skinnet från laxen. Blanda ihop salt, socker och apelsinjuice. Koka upp, tillsätt apelsinskal och rosmarin. Låt blandningen svalna. Häll blandningen i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid blandningen i laxen. Lägg på ett fat i kylen i 4 timmar, vänd laxen efter halva tiden. Ta ur laxen och skär i tunna skivor.
Serveras med:
Potatis
Hårdbröd
Skär bort skinnet från laxen. Blanda ihop salt, socker och apelsinjuice. Koka upp, tillsätt apelsinskal och rosmarin. Låt blandningen svalna. Häll blandningen i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid blandningen i laxen. Lägg på ett fat i kylen i 4 timmar, vänd laxen efter halva tiden. Ta ur laxen och skär i tunna skivor.
Serveras med:
Potatis
Hårdbröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 6 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Tillagningstid: 6 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2023-05-29 22:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1042
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1042