Apelsin & Camparisorbet
Ingredienser:
5 dl färskpressad apelsinjuice, 5-7 apelsiner
1 dl Campari
2 dl vit baksirap
3 st äggvitor
mynta
Sås:
5 dl färskpressad apelsinjuice, 5-7 apelsiner
1 dl Campari
2 dl vit baksirap
3 st äggvitor
mynta
Sås:
Gör så här:
Dela och pressa juicen ur apelsinerna, du kan spara halvor att servera ur om du vill. Blanda apelsinjuice, Campari, och sirap i en bunke och häll den i en låg form. Ställ i frysen ett par timmar och rör om ett par gånger under tiden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda skummet med den halvfrysta apelsinmassan. Ställ i frysen igen i 3 timmar, rör ett par gånger under tiden för att sorbeten ska bli jämn. Fördela sorbeten i de sparade apelsinhalvorna eller i portionsformar. Frys ytterligare en timme och garnera med mynta vid servering.
Serveras med:
Dela och pressa juicen ur apelsinerna, du kan spara halvor att servera ur om du vill. Blanda apelsinjuice, Campari, och sirap i en bunke och häll den i en låg form. Ställ i frysen ett par timmar och rör om ett par gånger under tiden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda skummet med den halvfrysta apelsinmassan. Ställ i frysen igen i 3 timmar, rör ett par gånger under tiden för att sorbeten ska bli jämn. Fördela sorbeten i de sparade apelsinhalvorna eller i portionsformar. Frys ytterligare en timme och garnera med mynta vid servering.
Serveras med:
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 6 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Tillagningstid: 6 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2023-05-29 04:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1052
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1052