Blåbärsparfait
Ingredienser:
250 g blåbär, färska eller frysta som tinats
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
4 st äggulor
0,5 dl socker
Sås:
250 g blåbär, färska eller frysta som tinats
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
4 st äggulor
0,5 dl socker
Sås:
Gör så här:
Mixa blåbären fint i matberedare och rör ned vaniljsocker. Vispa grädden i en bunke, äggulor och socker hårt i en annan bunke. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden och sedan försiktigt äggsmeten i gräddblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet. Plasta en avlång sockerkaksform och häll smeten i den. Ställ i frysen minst två timmar. Låt parfaiten tina en aning innan servering.
Serveras med:
Rån
Vispad grädde
Strössel
Mixa blåbären fint i matberedare och rör ned vaniljsocker. Vispa grädden i en bunke, äggulor och socker hårt i en annan bunke. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden och sedan försiktigt äggsmeten i gräddblandningen. Blanda ihop allt till en slät smet. Plasta en avlång sockerkaksform och häll smeten i den. Ställ i frysen minst två timmar. Låt parfaiten tina en aning innan servering.
Serveras med:
Rån
Vispad grädde
Strössel
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2105-04-26
Receptdatum: 2015-04-26
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2105-04-26
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2023-05-30 00:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1054
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1054