Chiligrillkorv
Ingredienser:
900 g högrev
250 g späck
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st selleristjälk
2 st piri piri
2 msk sambal oelek
1 tsk ancho chilipulver
1 tsk chiliflingor
1 tsk tabasco
1 msk starkt paprikapulver
1,5 tsk salt
2 msk honung
2 msk liquid smoke
1,5 dl iskallt ljus öl
0,5 grovmalen svartpeppar
grisfjälster
Sås:
900 g högrev
250 g späck
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st selleristjälk
2 st piri piri
2 msk sambal oelek
1 tsk ancho chilipulver
1 tsk chiliflingor
1 tsk tabasco
1 msk starkt paprikapulver
1,5 tsk salt
2 msk honung
2 msk liquid smoke
1,5 dl iskallt ljus öl
0,5 grovmalen svartpeppar
grisfjälster
Sås:
Gör så här:
Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Finhacka sellerin och fräs den glansig med löken i olja. Skiva chili och häll i den i fräset med sambal oelek, chilipulver, chiliflingor, tabasco och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare någon minut innan du tar det av värmen och låter det svalna helt. Putsa köttet och skär i tärningar, blanda med saltet och mal i köttkvarn. Skär späcket i mindre bitar, blanda med chiliblandningen och fräsen, mal allt en gång till. Blanda färsen med övriga ingredienser och kör i hushållsmaskin med degkrok i 10 minuter. Provstek en klick färs och smaka eventuellt av med mer kryddor. Stoppa fjälster med färs, bind med steksnöre eller snurra fjälstret till 15 cm långa korvar. Låt korvarna hänga och torka en timme i rumstemperatur. Lägg korvarna i platspåsar och låt vila upp till ett dygn i kylen. Grilla korvarna eller stek dem i panna. Korvarna går bra att frysa för att ta fram vid ett senare tillfälle.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Finhacka sellerin och fräs den glansig med löken i olja. Skiva chili och häll i den i fräset med sambal oelek, chilipulver, chiliflingor, tabasco och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare någon minut innan du tar det av värmen och låter det svalna helt. Putsa köttet och skär i tärningar, blanda med saltet och mal i köttkvarn. Skär späcket i mindre bitar, blanda med chiliblandningen och fräsen, mal allt en gång till. Blanda färsen med övriga ingredienser och kör i hushållsmaskin med degkrok i 10 minuter. Provstek en klick färs och smaka eventuellt av med mer kryddor. Stoppa fjälster med färs, bind med steksnöre eller snurra fjälstret till 15 cm långa korvar. Låt korvarna hänga och torka en timme i rumstemperatur. Lägg korvarna i platspåsar och låt vila upp till ett dygn i kylen. Grilla korvarna eller stek dem i panna. Korvarna går bra att frysa för att ta fram vid ett senare tillfälle.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 30 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Tillagningstid: 30 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2023-06-10 20:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1056
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1056