Hallonmousse
Ingredienser:
350 g frysta hallon
3 st ägg
1,5 dl vit sirap
4 gelatinblad
1,25 dl vispgrädde
3 msk socker
2 dl torrt mousserande vin
Sås:
350 g frysta hallon
3 st ägg
1,5 dl vit sirap
4 gelatinblad
1,25 dl vispgrädde
3 msk socker
2 dl torrt mousserande vin
Sås:
Gör så här:
Tina och mixa hallonen i matberedare och passera dem genom sil till du har 2 dl passerade hallon. Ställ de passerade hallonen i kylen. Separera äggen, vita för sig och gula för sig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sirap, vispa ytterligare en minut. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig. Blanda äggulor, socker och 2 msk av det mousserande vinet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och vispa oavbrutet till blandningen blir krämig. Tag kastrullen av värmen, ta upp gelatinbladen och skaka av dem innan du rör ner dem i krämen. Rör i 1,5 dl av det mousserande vinet, lite i taget. Vänd ner krämen i äggvitevispet, blanda i hallonpurén och sist den vispade grädden. Häll upp moussen i portionsskålar och ställ i kylen minst 4 timmar. Garnera med färska bär.
Serveras med:
Färska bär
Tina och mixa hallonen i matberedare och passera dem genom sil till du har 2 dl passerade hallon. Ställ de passerade hallonen i kylen. Separera äggen, vita för sig och gula för sig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sirap, vispa ytterligare en minut. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig. Blanda äggulor, socker och 2 msk av det mousserande vinet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och vispa oavbrutet till blandningen blir krämig. Tag kastrullen av värmen, ta upp gelatinbladen och skaka av dem innan du rör ner dem i krämen. Rör i 1,5 dl av det mousserande vinet, lite i taget. Vänd ner krämen i äggvitevispet, blanda i hallonpurén och sist den vispade grädden. Häll upp moussen i portionsskålar och ställ i kylen minst 4 timmar. Garnera med färska bär.
Serveras med:
Färska bär
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-28
Tillagningstid: 5 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-28
Utskrivet: 2023-05-29 23:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1062
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1062