Ensalata Verde
Ingredienser:
250 g fänkål
500 g färsk sparris
125 g salladslök
1 st lime
0,5 st citron
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Sås:
250 g fänkål
500 g färsk sparris
125 g salladslök
1 st lime
0,5 st citron
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Sås:
Gör så här:
Finriv skal från lime och citron, undvik det vita. Pressa ur en halv deciliter citronjuice. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Bryt av den torra nedre delen av sparrisen och skär resten i sneda, grova bitar. Skär salladslöken likadant. Grönsakerna läggs i en bunke och blanda med olja, salt och 0,5 tsk svartpeppar. Lägg grönsakerna på en grillbricka och grilla dem i 5 minuter. Vänd dem under tiden så de får fin färg runt om. Lägg upp grönsakerna på ett fat och strö på lime och citronskal och ringla över juicen. Avrunda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Serveras med:
Grillat
Finriv skal från lime och citron, undvik det vita. Pressa ur en halv deciliter citronjuice. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Bryt av den torra nedre delen av sparrisen och skär resten i sneda, grova bitar. Skär salladslöken likadant. Grönsakerna läggs i en bunke och blanda med olja, salt och 0,5 tsk svartpeppar. Lägg grönsakerna på en grillbricka och grilla dem i 5 minuter. Vänd dem under tiden så de får fin färg runt om. Lägg upp grönsakerna på ett fat och strö på lime och citronskal och ringla över juicen. Avrunda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Serveras med:
Grillat
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-29
Tillagningstid: 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-29
Utskrivet: 2023-03-29 14:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1064
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1064