Allt-i-ett-gryta
Ingredienser:
800 g grytbitar av nöt
1 st morot
2 st gula lökar
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
500 g potatis
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
300 g färsk chorizokorv
250 g broccoli
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
800 g grytbitar av nöt
1 st morot
2 st gula lökar
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
500 g potatis
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
300 g färsk chorizokorv
250 g broccoli
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
Gör så här:
Slå på ugnen. Skala och skär moroten i grova bitar. Skala och klyfta en av de gula lökarna. Lägg grytbitar, morot, lök tillsammans med vatten och kalvfond i en ugnsgryta. Täck med lock och ställ i ugnen upp till 5 timmar till köttet är riktigt mört. Rör om i grytan en gång i timmen. När det är cirka en timme kvar - skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka den andra gula löken och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär korven i slantar och broccolin i buketter. Fräs lök, vitlök, paprika, korv i en matsked olja på medelvärme i fem minter. Krydda fräset med oregano och paprikapulver. Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt fräset, potatisen, krossade tomater samt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt allt småkoka under lock på spisen i 15 minuter eller till potatisen är mjuk. Lägg i broccolin och koka ytterligare 5 minuter. Servera med saltgurka, gräddfil och färskt mjukt bröd.
Serveras med:
Saltgurka
Gräddfil
Färskt bröd
Slå på ugnen. Skala och skär moroten i grova bitar. Skala och klyfta en av de gula lökarna. Lägg grytbitar, morot, lök tillsammans med vatten och kalvfond i en ugnsgryta. Täck med lock och ställ i ugnen upp till 5 timmar till köttet är riktigt mört. Rör om i grytan en gång i timmen. När det är cirka en timme kvar - skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka den andra gula löken och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär korven i slantar och broccolin i buketter. Fräs lök, vitlök, paprika, korv i en matsked olja på medelvärme i fem minter. Krydda fräset med oregano och paprikapulver. Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt fräset, potatisen, krossade tomater samt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt allt småkoka under lock på spisen i 15 minuter eller till potatisen är mjuk. Lägg i broccolin och koka ytterligare 5 minuter. Servera med saltgurka, gräddfil och färskt mjukt bröd.
Serveras med:
Saltgurka
Gräddfil
Färskt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2015-05-07
Receptdatum: 2015-05-07
Tillagningstid: 5 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2015-05-07
Receptdatum: 2015-05-07
Utskrivet: 2023-05-29 03:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1066
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1066