Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Wienerschnitzel
Ingredienser:
800 g kalvinnanlår
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
5 st ägg
smör
matolja
1 st citron
100 g kapris
100 g anjovisfilé
salt
grovmalen svartpeppar

Sås:

Gör så här:
Skär köttet i 2 cm skivor tvärs över fibrerna. Lägg köttet i en stor platspåse och banka med en kastrull eller liknande tills skivorna är 5 mm tjocka. Häll upp vetemjöl på en tallrik och blanda i salt och peppar. Häll upp ströbrödet på en annan tallrik och knäck äggen i en djuptallrik eller vid skål. Vänd köttet för i mjöl, sedan ägg och sist i ströbrödet. Se till att allt kött är täckt innan du fortsätter mellan mjölet, ägget och ströbrödet. Lägg schnitzlarna åt sidan att torka innan stekning. Blanda olja och smör i en varm stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme utan att de bränns. Schnitzlarna serveras nystekta så det fortfarande är frasiga. Skär citron i skivor att garnera med tillsammans med anjovis och kapris. Servera schnitzlarna med t.ex rösti och gröna ärtor som värmts upp i smör och salt.

Serveras med:
Rösti
Gröna ärtor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2015-05-22
Receptdatum: 2015-05-22
Utskrivet: 2017-11-23 19:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1068