Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Grillad kycklingburgare med mozarella & BBQ-sås
Ingredienser:
500 g kycklingfilé (4 filéer)
8 skivor bacon
125 g mozarellaost

Sås:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
0,5 dl kinesisk soja
0,5 dl ketchup
1 dl chilisås
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Finhacka gul lök, vitlöksklyftor och chilin. Stek hacket i olja tills det fått fin färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt det koka ihop på svag värme i 5 minuter. Rör om då och då och mixa sedan ihop såsen med mixer. Banka ut kycklingfiléerna med baksidan av en kastrull till de är jämntjocka och utan att de går sönder. Salta och peppra filéerna och grilla den cirka 4 minuter på var sida. Lägg på mozarellan på slutet så den smälter något. Värm brödet på grillen och grilla bacon och lägg på precis innan servering. Lägg ihop burgarna varvat med t.ex sallad, skivad gul lök, skivad tomat och skivad saltgurka. Servera BBQ-såsen till.

Serveras med:
sallad
tomat
gul lök
saltgurka
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Inlagt av: Middagsdags
Fredagstips: 2015-05-28
Receptdatum: 2015-05-27
Utskrivet: 2017-11-23 19:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1069