Räk- & Kycklingsallad
Ingredienser:
2,5 dl jasminris
1 msk salt
500 g räkor
en halv grillad kyckling
4 st tomater
250 g lättkokta haricote verts
200 g zuccini
1 st rödlök
halvt huvud isbergssallad
Sås:
1,5 dl creme fraiche
3 msk olja
2 tsk curry
1 rårivet äpple
2 msk pressad citron
0,5 tsk salt
2,5 dl jasminris
1 msk salt
500 g räkor
en halv grillad kyckling
4 st tomater
250 g lättkokta haricote verts
200 g zuccini
1 st rödlök
halvt huvud isbergssallad
Sås:
1,5 dl creme fraiche
3 msk olja
2 tsk curry
1 rårivet äpple
2 msk pressad citron
0,5 tsk salt
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Häll av riset i durkslag. Spola det med kallvatten tills det svalnat. Skala räkor, rensa kyckling och skär den i bitar. Skiva tomater, zuccini och rödlök. Strimla salladen och blanda allt i en skål. Blanda ingredienserna till dressingen och slå den över salladen. Blanda och servera.
Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Häll av riset i durkslag. Spola det med kallvatten tills det svalnat. Skala räkor, rensa kyckling och skär den i bitar. Skiva tomater, zuccini och rödlök. Strimla salladen och blanda allt i en skål. Blanda ingredienserna till dressingen och slå den över salladen. Blanda och servera.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-07-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 1999-07-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/110
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/110