Sillsallad
Ingredienser:
2 sillfileer
4 kokta potatisar
6 inlagda rödbetor
1 salt eller ättiksgurka
2 äpplen
4 msk rödbetslag
vitpeppar
1 hårdkokt ägg
2 sillfileer
4 kokta potatisar
6 inlagda rödbetor
1 salt eller ättiksgurka
2 äpplen
4 msk rödbetslag
vitpeppar
1 hårdkokt ägg
Gör så här:
Lägg fileerna i rikligt med kallt vatten i 12 timmar. Tag upp sillen, skölj och torka av. Skär sill, potatis, rödbetor, gurka och äpple i små tärningar. Blanda samman dem och smaksätt med rödbetslag och vitpeppar. Lägg upp i en skål och ställ kallt. Garnera med hackat ägg eller äggklyftor.
Lägg fileerna i rikligt med kallt vatten i 12 timmar. Tag upp sillen, skölj och torka av. Skär sill, potatis, rödbetor, gurka och äpple i små tärningar. Blanda samman dem och smaksätt med rödbetslag och vitpeppar. Lägg upp i en skål och ställ kallt. Garnera med hackat ägg eller äggklyftor.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 13 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 13 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/114
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/114