Varm räk- & pastasallad
Ingredienser:
500 g djupfrysta räkor med skal
1 stor purjolök
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
500 g färsk pasta
50 g ruccolasallad
500 g djupfrysta räkor med skal
1 stor purjolök
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
500 g färsk pasta
50 g ruccolasallad
Gör så här:
Tina och skala räkorna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs purjo och chili i lite av oljan. Blanda resterande olja samt vinäger och salladskryddan till en dressing. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Späd dressingen med 0,5 dl av kokvatten och låt sedan pastan rinna av ordentligt. Vänd ner pasta och räkor direkt i pannan. Häll över dressingen och strö över salladen
Serveras med:
Färskriven parmesan
Skivade tomater
Tina och skala räkorna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs purjo och chili i lite av oljan. Blanda resterande olja samt vinäger och salladskryddan till en dressing. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Späd dressingen med 0,5 dl av kokvatten och låt sedan pastan rinna av ordentligt. Vänd ner pasta och räkor direkt i pannan. Häll över dressingen och strö över salladen
Serveras med:
Färskriven parmesan
Skivade tomater
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:46
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/119
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/119