American peachpie
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
175 g smör
4 msk socker
8 persikor
100 g sötmandel
1 dl råsocker
3 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
175 g smör
4 msk socker
8 persikor
100 g sötmandel
1 dl råsocker
3 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
Gör så här:
Hacka samman mjöl, smör och 2 msk socker i en matberedare. Tillsätt en äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan en tredjedel av degen och kavla ut den större delen i en pajform, 25 cm i diameter. Picka botten och förgrädda i ugn 225 grader i 10 minuter. Doppa persikorna i kokande vatten och dra bort skalet. Halvera och kärna ur dem . Skär fruktköttet i tärningar. Finhacka mandlen. Blanda samman råsocker, 1 ägg, äggvita som blev över från degen, potatismjöl och kanel. Lägg persikor och mandel i pajskalet och slå äggsmeten över. Kavla ut resten av degen till ett lock och täck pajen med det. Gör några små hål i pajlocket. Pensla locket med ett uppvispat ägg. Strö över resten av sockret. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 200 ° i 30 minuter. Servera pajen lätt avsvalnad
Serveras med:
Vaniljglass
Hacka samman mjöl, smör och 2 msk socker i en matberedare. Tillsätt en äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan en tredjedel av degen och kavla ut den större delen i en pajform, 25 cm i diameter. Picka botten och förgrädda i ugn 225 grader i 10 minuter. Doppa persikorna i kokande vatten och dra bort skalet. Halvera och kärna ur dem . Skär fruktköttet i tärningar. Finhacka mandlen. Blanda samman råsocker, 1 ägg, äggvita som blev över från degen, potatismjöl och kanel. Lägg persikor och mandel i pajskalet och slå äggsmeten över. Kavla ut resten av degen till ett lock och täck pajen med det. Gör några små hål i pajlocket. Pensla locket med ett uppvispat ägg. Strö över resten av sockret. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 200 ° i 30 minuter. Servera pajen lätt avsvalnad
Serveras med:
Vaniljglass
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/121
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/121