Chokladtårta
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
Sås:
1 dl socker
2 msk kakao
1 dl mjölk
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
Sås:
1 dl socker
2 msk kakao
1 dl mjölk
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölkblandningen. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form, 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Mät upp socker och kakao i en kastrull. Tillsätt mjölken och rör om så att allt blandas. Tillsätt smöret och koka såsen tills den blir något simmig. Tillsätt vaniljsockret. Stjälp upp den nygräddade kakan och häll den varma såsen över kakan. Stick gärna med en gaffel i kakan så att såsen rinner ner.
Serveras med:
Vispgrädde
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölkblandningen. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form, 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Mät upp socker och kakao i en kastrull. Tillsätt mjölken och rör om så att allt blandas. Tillsätt smöret och koka såsen tills den blir något simmig. Tillsätt vaniljsockret. Stjälp upp den nygräddade kakan och häll den varma såsen över kakan. Stick gärna med en gaffel i kakan så att såsen rinner ner.
Serveras med:
Vispgrädde
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/124
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/124