Frusen lingonbakelse med blåbärssås
Ingredienser:
3 äggulor
1 dl rårörd lingonsylt
0,5 dl socker
80 g mandelmassa
0,5 dl lingondricka
1 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 paket havreflarn, ca 250 g
Sås:
2 dl frysta blåbär
ca 0,5 dl florsocker
3 äggulor
1 dl rårörd lingonsylt
0,5 dl socker
80 g mandelmassa
0,5 dl lingondricka
1 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 paket havreflarn, ca 250 g
Sås:
2 dl frysta blåbär
ca 0,5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa äggulorna med socker och lingondricka i ett hett vattenbad till en tjock kräm, lÃ¥t kallna. Riv mandelmassan pÃ¥ den grova sidan av rivjärnet. Vispa grädden. Mixa lingonsylten till en slät sÃ¥s. Blanda äggkrämen med lingonsÃ¥s, mandelmassa, vispad grädde och crème fraiche. Lägg havreflarn i botten pÃ¥ portionsformar eller en stor form. Fyll halva formen med krämen och ställ den i frysen i 20-30 min. Lägg sedan pÃ¥ ett lager med havreflarn och fyll pÃ¥ med resten av krämen. Avsluta med ett lager havreflarn. LÃ¥t frysa i 4-6 timmar. Mixa blÃ¥bär med florsocker till en slät sÃ¥s. Servera lingonbakelsen lätt tinad med blÃ¥bärssÃ¥sen.
Vispa äggulorna med socker och lingondricka i ett hett vattenbad till en tjock kräm, lÃ¥t kallna. Riv mandelmassan pÃ¥ den grova sidan av rivjärnet. Vispa grädden. Mixa lingonsylten till en slät sÃ¥s. Blanda äggkrämen med lingonsÃ¥s, mandelmassa, vispad grädde och crème fraiche. Lägg havreflarn i botten pÃ¥ portionsformar eller en stor form. Fyll halva formen med krämen och ställ den i frysen i 20-30 min. Lägg sedan pÃ¥ ett lager med havreflarn och fyll pÃ¥ med resten av krämen. Avsluta med ett lager havreflarn. LÃ¥t frysa i 4-6 timmar. Mixa blÃ¥bär med florsocker till en slät sÃ¥s. Servera lingonbakelsen lätt tinad med blÃ¥bärssÃ¥sen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 6 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 6 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-30 22:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/132
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/132