Glasstårta
Ingredienser:
3 dl grädde
2 dl socker
100 g philadelfiaost
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
4 st digestivekex
Sås:
2 msk kakao
2 msk sockerspad från hallon
3 dl grädde
2 dl socker
100 g philadelfiaost
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
4 st digestivekex
Sås:
2 msk kakao
2 msk sockerspad från hallon
Gör så här:
Smula sönder digestivekexen i botten på en rund sockerkaksform. Vispa hårt ihop grädde och vaniljsocker. Dela äggen i vita och gula. Rör ihop äggulor, socker och philadelfiaosten till en smet. Visa äggvitan hårt. Blanda grädde/vaniljsocker med äggulekrämen. Vänd i äggvitan. Häll smeten ovanpå digestivesmulet i botten på formen. Frys i 2-3 timmar. Tina glasstårtan i 15-20 minuter före servering.
Smula sönder digestivekexen i botten på en rund sockerkaksform. Vispa hårt ihop grädde och vaniljsocker. Dela äggen i vita och gula. Rör ihop äggulor, socker och philadelfiaosten till en smet. Visa äggvitan hårt. Blanda grädde/vaniljsocker med äggulekrämen. Vänd i äggvitan. Häll smeten ovanpå digestivesmulet i botten på formen. Frys i 2-3 timmar. Tina glasstårtan i 15-20 minuter före servering.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/133
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/133