Jordgubbsfromage
Ingredienser:
4 gelatinblad
1,25 dl kallt vatten
1 liter jordgubbbar
3 ägg
saften och det rivna skalet av en halv citron
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
25 g mörk blockchoklad
4 gelatinblad
1,25 dl kallt vatten
1 liter jordgubbbar
3 ägg
saften och det rivna skalet av en halv citron
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
25 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i vattnet. Skölj jordgubbarna om det behövs och lÃ¥t dom rinna av. Tag undan 8 bär till garnering. Mosa resten av bären med en gaffel. Knäck äggen och dela dem. Vispa gulor och socker till varmt skum i en sauteaus. Rör ner citronskal och bärmoset, litet i taget. Hetta upp citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i citronsaften.. Rör ned jordgubbskrämen i gelatinet -Börja med 2 msk och rör sedan ner resten. LÃ¥t kallna i kylskÃ¥p. Vispa grädde och vitor till hÃ¥rt skum (VAR FÃR SIG). Ställ hälften av grädden i kylskÃ¥p. Resten vänds ner i jordgubbskrämen tillsammans med äggviteskummet. Lägg upp fromagen i en serveringsskÃ¥l eller i mindre portionsskÃ¥lar samt garnera med bär och nÃ¥gra "Klickar" vispgrädde.Riv blockchoklad över och ställ fromagen kallt.
Blötlägg gelatinbladet i vattnet. Skölj jordgubbarna om det behövs och lÃ¥t dom rinna av. Tag undan 8 bär till garnering. Mosa resten av bären med en gaffel. Knäck äggen och dela dem. Vispa gulor och socker till varmt skum i en sauteaus. Rör ner citronskal och bärmoset, litet i taget. Hetta upp citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i citronsaften.. Rör ned jordgubbskrämen i gelatinet -Börja med 2 msk och rör sedan ner resten. LÃ¥t kallna i kylskÃ¥p. Vispa grädde och vitor till hÃ¥rt skum (VAR FÃR SIG). Ställ hälften av grädden i kylskÃ¥p. Resten vänds ner i jordgubbskrämen tillsammans med äggviteskummet. Lägg upp fromagen i en serveringsskÃ¥l eller i mindre portionsskÃ¥lar samt garnera med bär och nÃ¥gra "Klickar" vispgrädde.Riv blockchoklad över och ställ fromagen kallt.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-02-04 01:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/138
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/138