Kokosäppelkaka med yoghurtsås
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten
3 äpplen
2 ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 dl kokos
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl
Sås:
2,5 dl Kelda mellangrädde
2 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl farinsocker
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten
3 äpplen
2 ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 dl kokos
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl
Sås:
2,5 dl Kelda mellangrädde
2 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl farinsocker
Gör så här:
Hacka ihop smör, 2,5 dl mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matlagningsyoghurt och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt pajen kallna. Strö ev över lite kokos. Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera
Hacka ihop smör, 2,5 dl mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matlagningsyoghurt och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt pajen kallna. Strö ev över lite kokos. Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/141
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/141