Kubansk apelsinglassbomb
Ingredienser:
4 st apelsiner
200 g krossad ananas
1 äggula
0,5 l vaniljglass
2 msk rom
en halv vaniljstång
florsocker
färsk mynta
4 st apelsiner
200 g krossad ananas
1 äggula
0,5 l vaniljglass
2 msk rom
en halv vaniljstång
florsocker
färsk mynta
Gör så här:
Tvätta apelsinerna, skär av toppen och gröp ur dem. Pressa ca 2 dl saft ur fruktköttet. Låt annanasen rinna av ordentligt. Mixa glass, med apelsinsaft, annnanaskross, äggulor och rom. Dela vaniljstången på tvären och peta ner fröerna i smetan. Fördela smeten i apelsinskalen. Ställ i frysen att stela ett par timmar. Vid servering pudra över florsocker och garnera med myntablad
Tvätta apelsinerna, skär av toppen och gröp ur dem. Pressa ca 2 dl saft ur fruktköttet. Låt annanasen rinna av ordentligt. Mixa glass, med apelsinsaft, annnanaskross, äggulor och rom. Dela vaniljstången på tvären och peta ner fröerna i smetan. Fördela smeten i apelsinskalen. Ställ i frysen att stela ett par timmar. Vid servering pudra över florsocker och garnera med myntablad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/143
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/143