Lingonparfait
Ingredienser:
8 äggulor
2 dl socker
2 dl vatten
9 dl vispgrädde
5 dl rårörda lingon
8 äggulor
2 dl socker
2 dl vatten
9 dl vispgrädde
5 dl rårörda lingon
Gör så här:
Blanda äggulor, socker och vatten. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt krämen kallna men vispa då och då. Vispa grädden tjock och tillsätt de rårörda lingonen. Häll smeten i en kyld form som rymmer ca 3 liter. Frys under natten och tag fram 20 minuter innan servering.
Blanda äggulor, socker och vatten. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt krämen kallna men vispa då och då. Vispa grädden tjock och tillsätt de rårörda lingonen. Häll smeten i en kyld form som rymmer ca 3 liter. Frys under natten och tag fram 20 minuter innan servering.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Fredagstips: 2001-12-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 5 tim.
Fredagstips: 2001-12-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/146
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/146