Marängswiss à la Norrland
Ingredienser:
12-16 maränger
50 g blockchoklad
Flagad eller smält
3 dl vispgrädde
1-2 dl hjortronsylt
Sylten kan bytas mot frysta hjortron
12-16 maränger
50 g blockchoklad
Flagad eller smält
3 dl vispgrädde
1-2 dl hjortronsylt
Sylten kan bytas mot frysta hjortron
Gör så här:
Vispa grädden. Lägg grädde, maränger och choklad varvvis på ett fat alt i en skål. Garnera med grädde och hjortron.
Marängswiss bör serveras så snart den är färdig, annars fall blir marängerna kladdiga och sega.
Vispa grädden. Lägg grädde, maränger och choklad varvvis på ett fat alt i en skål. Garnera med grädde och hjortron.
Marängswiss bör serveras så snart den är färdig, annars fall blir marängerna kladdiga och sega.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/149
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/149