Norrländsk lingonparfait
Ingredienser:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl lingonsylt
0,5 tsk kanel
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl lingonsylt
0,5 tsk kanel
Gör så här:
Klä en sockerkaksform med plastfolie. Vispa gulorna pösiga med florsockret. Vispa grädden. Blanda med äggsmeten och rör till sist i lingonsylt och kanel. Häll blandningen i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen och låt frysa i minst 3-4 timmar. Låt parfaiten mjukna i kylskåpet ca 45 minuter. Stjälp upp den och dra bort plastfolien. Dekorera med de frysta lingonen innan servering.
Serveras med:
Frysta lingon till garnering
Klä en sockerkaksform med plastfolie. Vispa gulorna pösiga med florsockret. Vispa grädden. Blanda med äggsmeten och rör till sist i lingonsylt och kanel. Häll blandningen i formen och täck med plastfolie. Ställ i frysen och låt frysa i minst 3-4 timmar. Låt parfaiten mjukna i kylskåpet ca 45 minuter. Stjälp upp den och dra bort plastfolien. Dekorera med de frysta lingonen innan servering.
Serveras med:
Frysta lingon till garnering
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 5 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:40
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/151
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/151