Nöt- & daimmousse
Ingredienser:
2 paket daim à 56 g
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl grädde
2 msk socker
0,5 dl hackade rostade hasselnötter
2 paket daim à 56 g
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl grädde
2 msk socker
0,5 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här:
Häll upp 1 dl grädde i en kastrull, tillsätt chokladen. Smält chokladen på svag värme. Dela ägget. Obs!-Spar vitan. Tillsätt äggulorna och 2 msk socker i den smälta chokladen. Sjud upp blandningen. Obs! Låt den inte koka. Låt chokladkrämen kallna. Hacka daim, hasselnötter i 2-3 mm stora bitar. Vispa ägg-vitan med 1 msk socker till ett hårt skum och vispa resten av grädden. Tillsätt först den vispade grädden sedan nötter och daim. Vänd sedan ner äggvitan försiktigt och blanda. Häll upp moussen i portions-skålar. Låt stå kallt i 1-2 timmar innan servering. Moussen kan göras dagen innan och stå i kyl.
Serveras med:
Färsk fruktsallad
Häll upp 1 dl grädde i en kastrull, tillsätt chokladen. Smält chokladen på svag värme. Dela ägget. Obs!-Spar vitan. Tillsätt äggulorna och 2 msk socker i den smälta chokladen. Sjud upp blandningen. Obs! Låt den inte koka. Låt chokladkrämen kallna. Hacka daim, hasselnötter i 2-3 mm stora bitar. Vispa ägg-vitan med 1 msk socker till ett hårt skum och vispa resten av grädden. Tillsätt först den vispade grädden sedan nötter och daim. Vänd sedan ner äggvitan försiktigt och blanda. Häll upp moussen i portions-skålar. Låt stå kallt i 1-2 timmar innan servering. Moussen kan göras dagen innan och stå i kyl.
Serveras med:
Färsk fruktsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/153
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/153