Pepparkaksglass
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kryddpeppar
0,5 tsk mald kardemumma
1 msk mörk sirap
1 dl strösocker
3 äggulor
1 ägg
3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kryddpeppar
0,5 tsk mald kardemumma
1 msk mörk sirap
1 dl strösocker
3 äggulor
1 ägg
Gör så här:
Blanda vispgrädde, mjölk, kanel, kryddpeppar, kardemumma och sirap i en kastrull. Värm men låt det ej koka. Vispa socker, äggulor, ägg och honung vitt och pösigt. Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme. Vispa till smeten börjar tjockna. Så fort den första kokbubblan syns så häll snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt. Kör smeten i glassmaskin. Lägg över i en form med tättslutande lock. Förvara i frysen.
Blanda vispgrädde, mjölk, kanel, kryddpeppar, kardemumma och sirap i en kastrull. Värm men låt det ej koka. Vispa socker, äggulor, ägg och honung vitt och pösigt. Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme. Vispa till smeten börjar tjockna. Så fort den första kokbubblan syns så häll snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt. Kör smeten i glassmaskin. Lägg över i en form med tättslutande lock. Förvara i frysen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 05:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/155
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/155