Saffrans- & honungsglass
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
halv ituskuren vaniljstång
halft gram saffran
1 dl strösocker
3 äggulor
1 ägg
2 msk flytande honung
3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
halv ituskuren vaniljstång
halft gram saffran
1 dl strösocker
3 äggulor
1 ägg
2 msk flytande honung
Gör så här:
Blanda vispgrädde, mjölk, vaniljstången och saffran i en kastrull. Värm men låt det ej koka. Vispa socker, äggulor, ägg och honung vitt och pösigt. Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme. Vispa till smeten börjar tjockna. Så fort den första kokbubblan syns så häll snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt. Tag upp vaniljstången och skrapa ur de svarta kornen. Blanda ner dem i smeten och kör den i glassmaskin. Lägg över i en form med tättslutande lock. Förvara i frysen.
Blanda vispgrädde, mjölk, vaniljstången och saffran i en kastrull. Värm men låt det ej koka. Vispa socker, äggulor, ägg och honung vitt och pösigt. Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme. Vispa till smeten börjar tjockna. Så fort den första kokbubblan syns så häll snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt. Tag upp vaniljstången och skrapa ur de svarta kornen. Blanda ner dem i smeten och kör den i glassmaskin. Lägg över i en form med tättslutande lock. Förvara i frysen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/165
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/165