Skånsk äppelkaka
Ingredienser:
6 medelstora äpplen (0,75 kg)
2 dl skorpmjöl
1 dl socker
3 msk margarin eller smör
en halv dl vatten
6 medelstora äpplen (0,75 kg)
2 dl skorpmjöl
1 dl socker
3 msk margarin eller smör
en halv dl vatten
Gör så här:
Skala och skär äpplena i tunna skivor. Varva skorpmjöl, äpplen och socker i en smord ugnssäker form, sluta med skorpmjöl. Lägg fettet i klickar överst och häll på vattnet. Grädda kakan i medelstark ugnsvärme tills frukten känns mjuk, 30 minuter. Servera kakan ljum med vaniljsås, glass eller grädde
Serveras med:
Ljum vaniljsås
Glass
Grädde
Skala och skär äpplena i tunna skivor. Varva skorpmjöl, äpplen och socker i en smord ugnssäker form, sluta med skorpmjöl. Lägg fettet i klickar överst och häll på vattnet. Grädda kakan i medelstark ugnsvärme tills frukten känns mjuk, 30 minuter. Servera kakan ljum med vaniljsås, glass eller grädde
Serveras med:
Ljum vaniljsås
Glass
Grädde
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/166
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/166