Vaniljkräm i ugn
Ingredienser:
2 st vaniljstänger
5 st äggulor
100 g socker
1,5 dl mjölk
3,5 dl vispgrädde
50 g brun farin
100 g hjortron
0,5 dl cognac
50 g socker
2 st vaniljstänger
5 st äggulor
100 g socker
1,5 dl mjölk
3,5 dl vispgrädde
50 g brun farin
100 g hjortron
0,5 dl cognac
50 g socker
Gör så här:
Dela vaniljstängerna och skrapa ur kärnorna. Vispa socker med äggulor och vaniljkärnor. Blanda i mjölk och grädde. Fyll 2 cm i portions formar. Ugns baka i 1 timme. Krämen ska vara dallrig när den är färdig. Låt svalna. Marinera hjortron i cognac och socker 15 minuter. Sätt ugnen på grill. Strö farin över krämen. Gratinera tills sockret börjar bubbla. Lägg hjortron över och servera.
Dela vaniljstängerna och skrapa ur kärnorna. Vispa socker med äggulor och vaniljkärnor. Blanda i mjölk och grädde. Fyll 2 cm i portions formar. Ugns baka i 1 timme. Krämen ska vara dallrig när den är färdig. Låt svalna. Marinera hjortron i cognac och socker 15 minuter. Sätt ugnen på grill. Strö farin över krämen. Gratinera tills sockret börjar bubbla. Lägg hjortron över och servera.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 100°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 100°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/168
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/168