Vaniljyoghurtmousse med kanelstekta äpplen
Ingredienser:
6 dl mild vaniljyoghurt
2 dl vispgrädde
2 äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
0,5 tsk malen kanel
6 dl mild vaniljyoghurt
2 dl vispgrädde
2 äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
0,5 tsk malen kanel
Gör så här:
Innan du börjar låter du yoghurten rinna av 1 timme genom ett kaffefilter. Vispa grädden och blanda i den avrunna yoghurten. Häll upp smeten i 4 glas eller koppar. Skala och klyfta äpplena och stek dem lätt med socker och kanel några minuter. Låt dem svalna något innan du lägger äppelklyftorna i toppen av moussen.
Innan du börjar låter du yoghurten rinna av 1 timme genom ett kaffefilter. Vispa grädden och blanda i den avrunna yoghurten. Häll upp smeten i 4 glas eller koppar. Skala och klyfta äpplena och stek dem lätt med socker och kanel några minuter. Låt dem svalna något innan du lägger äppelklyftorna i toppen av moussen.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/169
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/169