Köttfärsfyllda småpumpor
Ingredienser:
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk socker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
10 skivor rökt skinka
ägg
soja
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk socker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
10 skivor rökt skinka
ägg
soja
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält hälften av smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 40 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och köttfärs i resten av smöret. Tillsätt kryddmix, crème fraiche och vatten. Låt koka utan lock till nästan all vätska kokat in. Låt röran kallna. Tag upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 10 delar och kavla bitarna till rundlar. Lägg en skinkskiva på varje rundel. Fördela köttfärsfräset ovanpå skinkan. Ta upp degen runt om och forma som pumpor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla pumporna med uppvispat ägg. Grädda i ugn i 20 minuter. Låt sedan svalna på galler under bakduk. Pensla på ögon, näsa och mun med pensel doppad i soja.
Serveras med:
Körsbärstomater
Gurkstavar
Salladsblad
Paprikastrimlor
Smula jästen i en bunke. Smält hälften av smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 40 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och köttfärs i resten av smöret. Tillsätt kryddmix, crème fraiche och vatten. Låt koka utan lock till nästan all vätska kokat in. Låt röran kallna. Tag upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 10 delar och kavla bitarna till rundlar. Lägg en skinkskiva på varje rundel. Fördela köttfärsfräset ovanpå skinkan. Ta upp degen runt om och forma som pumpor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla pumporna med uppvispat ägg. Grädda i ugn i 20 minuter. Låt sedan svalna på galler under bakduk. Pensla på ögon, näsa och mun med pensel doppad i soja.
Serveras med:
Körsbärstomater
Gurkstavar
Salladsblad
Paprikastrimlor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-10-17
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-10-17
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/175
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/175