Köttfärsfyllda småpumpor
Ingredienser:
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk socker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
10 skivor rökt skinka
ägg
soja
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk socker
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
10 skivor rökt skinka
ägg
soja
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält hälften av smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och lÃ¥t jäsa i 40 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och köttfärs i resten av smöret. Tillsätt kryddmix, crème fraiche och vatten. LÃ¥t koka utan lock till nästan all vätska kokat in. LÃ¥t röran kallna. Tag upp degen och knÃ¥da den smidig. Dela degen i 10 delar och kavla bitarna till rundlar. Lägg en skinkskiva pÃ¥ varje rundel. Fördela köttfärsfräset ovanpÃ¥ skinkan. Ta upp degen runt om och forma som pumpor. Lägg pÃ¥ bakpappersklädd plÃ¥t. Pensla pumporna med uppvispat ägg. Grädda i ugn i 20 minuter. LÃ¥t sedan svalna pÃ¥ galler under bakduk. Pensla pÃ¥ ögon, näsa och mun med pensel doppad i soja.
Serveras med:
Körsbärstomater
Gurkstavar
Salladsblad
Paprikastrimlor
Smula jästen i en bunke. Smält hälften av smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och lÃ¥t jäsa i 40 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och köttfärs i resten av smöret. Tillsätt kryddmix, crème fraiche och vatten. LÃ¥t koka utan lock till nästan all vätska kokat in. LÃ¥t röran kallna. Tag upp degen och knÃ¥da den smidig. Dela degen i 10 delar och kavla bitarna till rundlar. Lägg en skinkskiva pÃ¥ varje rundel. Fördela köttfärsfräset ovanpÃ¥ skinkan. Ta upp degen runt om och forma som pumpor. Lägg pÃ¥ bakpappersklädd plÃ¥t. Pensla pumporna med uppvispat ägg. Grädda i ugn i 20 minuter. LÃ¥t sedan svalna pÃ¥ galler under bakduk. Pensla pÃ¥ ögon, näsa och mun med pensel doppad i soja.
Serveras med:
Körsbärstomater
Gurkstavar
Salladsblad
Paprikastrimlor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-10-17
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-10-17
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-28 05:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/175
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/175