Pastapytt med kassler
Ingredienser:
280 g pasta (t ex skruvar)
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 squash (300 g)
400 g kassler
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk färsk, riven ingefära
saft av 1/2 lime
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
280 g pasta (t ex skruvar)
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 squash (300 g)
400 g kassler
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk färsk, riven ingefära
saft av 1/2 lime
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Strimla kasslern. Fräs grönsaker och kassler i olja i en stor stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, ingefära, limesaft, salt och nymalen svartpeppar. Häll av vattnet och blanda ner pastan i pytten
Serveras med:
Matlagningsyoghurt
Bröd
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Strimla kasslern. Fräs grönsaker och kassler i olja i en stor stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, ingefära, limesaft, salt och nymalen svartpeppar. Häll av vattnet och blanda ner pastan i pytten
Serveras med:
Matlagningsyoghurt
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2001-11-29
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2001-11-29
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/182
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/182