Apelsinsås
Ingredienser:
1 apelsin
4 dl stark buljong av tärning
2 tsk arrowrot
1 apelsin
4 dl stark buljong av tärning
2 tsk arrowrot
Gör så här:
Borsta apelsinen i varmt vatten och torka av den. Skala av det gulröda på halva apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor och pressa saften ur frukten. Koka upp buljongen och rör ut mjölet i lite vatten. Häll i redningen och låt såsen koka upp. Tillsätt fruktsaft och skalstrimlor och servera.
Serveras med:
Stekt filé
Borsta apelsinen i varmt vatten och torka av den. Skala av det gulröda på halva apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor och pressa saften ur frukten. Koka upp buljongen och rör ut mjölet i lite vatten. Häll i redningen och låt såsen koka upp. Tillsätt fruktsaft och skalstrimlor och servera.
Serveras med:
Stekt filé
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-27 19:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/196
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/196