Arrakspraliner
Ingredienser:
250 g mandelmassa
1 tsk hushållsarom - arrak
150 g blockchoklad
ca 15 hasselnötskärnor
250 g mandelmassa
1 tsk hushållsarom - arrak
150 g blockchoklad
ca 15 hasselnötskärnor
Gör så här:
Knåda in arraksaromen i mandelmassan. Rulla små bollar. Bryt sönder chokladen och smält den i en djup tallrik över en kastrull med hett vatten. Dela nötkärnorna. Doppa mandelmassebollarna i chokladen, använd en gaffel. Lägg pralinerna på bakplåtspapper och garnera med nötter. Ställ pralinerna svalt att stelna.
Knåda in arraksaromen i mandelmassan. Rulla små bollar. Bryt sönder chokladen och smält den i en djup tallrik över en kastrull med hett vatten. Dela nötkärnorna. Doppa mandelmassebollarna i chokladen, använd en gaffel. Lägg pralinerna på bakplåtspapper och garnera med nötter. Ställ pralinerna svalt att stelna.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/2
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/2