Fin kräftsås
Ingredienser:
5 grovkrossade svartpepparkorn
1 krm salt
1,5 msk vinäger
1,5 msk vatten
3 st äggulor
75 g smält smör
saften av en halv citron
8 msk riven färsk pepparrot
halv msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
8 st kokta och hackade havskräftsstjärtar
5 grovkrossade svartpepparkorn
1 krm salt
1,5 msk vinäger
1,5 msk vatten
3 st äggulor
75 g smält smör
saften av en halv citron
8 msk riven färsk pepparrot
halv msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
8 st kokta och hackade havskräftsstjärtar
Gör så här:
Reducera ihop peppar, salt, vinäger och vatten till en tredjedel. Sila ifrån pepparkorn. Ställ kastrull i vattenbad. Vispa ner äggulor. Sjud upp under kraftig vispning. Fortsätt vispning och tillsätt smält smör i små portioner. Späd med vatten om såsen blir tjock. Smaksätt med citronsaft, pepparot, puré och persilja. Blanda ner kräftstjärtarna. Servera.
OBS! - Såsen får aldrig KOKA, bara sjudas!
Serveras med:
Grillad fisk
Fiskfärs
Reducera ihop peppar, salt, vinäger och vatten till en tredjedel. Sila ifrån pepparkorn. Ställ kastrull i vattenbad. Vispa ner äggulor. Sjud upp under kraftig vispning. Fortsätt vispning och tillsätt smält smör i små portioner. Späd med vatten om såsen blir tjock. Smaksätt med citronsaft, pepparot, puré och persilja. Blanda ner kräftstjärtarna. Servera.
OBS! - Såsen får aldrig KOKA, bara sjudas!
Serveras med:
Grillad fisk
Fiskfärs
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/214
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/214