Gräddig vitvinssås
Ingredienser:
1 gul lök
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde (helst vispgrädde)
2 msk vetemjöl
salt
peppar
1 gul lök
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde (helst vispgrädde)
2 msk vetemjöl
salt
peppar
Gör så här:
Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Fräs allt i smör tillsammans med den hackade vitlöken. Häll på buljongen samt vinet och låt det hela småkoka i 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl, rör ner redningen i grytan. Låt det hela koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Fågel
Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Fräs allt i smör tillsammans med den hackade vitlöken. Häll på buljongen samt vinet och låt det hela småkoka i 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl, rör ner redningen i grytan. Låt det hela koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Fågel
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/223
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/223