Lingon- & kardemummasås
Ingredienser:
3 dl lingon (frysta)
3 dl vatten
1 tsk mald ingefära
1-2 dl socker
1 tsk kanelstång
1 dl rött vin
1 msk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 dl lingon (frysta)
3 dl vatten
1 tsk mald ingefära
1-2 dl socker
1 tsk kanelstång
1 dl rött vin
1 msk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Koka alla ingredienserna i ca 15 minuter på medelvärme. Lyft ur kanelstången. Mixa resten av såsen. Om man vill ha såsen tjockare, kan man reda med potatismjöl till önskad konsistens.
Serveras med:
Ris à la Malta
Koka alla ingredienserna i ca 15 minuter på medelvärme. Lyft ur kanelstången. Mixa resten av såsen. Om man vill ha såsen tjockare, kan man reda med potatismjöl till önskad konsistens.
Serveras med:
Ris à la Malta
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/247
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/247