Löksås
Ingredienser:
400 g gul lök
2 msk olja
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl crème fraiche
2 tsk senap
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 tsk gurkmeja
400 g gul lök
2 msk olja
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl crème fraiche
2 tsk senap
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 tsk gurkmeja
Gör så här:
Skala löken och strimla den. Fräs löken i olja utan att den får ta färg. Strö över mjölet. Rör om och späd med buljongen. Rör ner crème fraiche. Låt småkoka i 5 minuter. Krydda såsen med senap, salt, peppar och gurkmeja.
Serveras med:
Korvrätter
Kötträtter
Färsrätter
Skala löken och strimla den. Fräs löken i olja utan att den får ta färg. Strö över mjölet. Rör om och späd med buljongen. Rör ner crème fraiche. Låt småkoka i 5 minuter. Krydda såsen med senap, salt, peppar och gurkmeja.
Serveras med:
Korvrätter
Kötträtter
Färsrätter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 18:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/250
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/250