Paprikasås
Ingredienser:
1 dl grädde
2 dl hönsbuljong
200 g tärnad röd paprika
1 liten finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
salt
peppar
1 dl grädde
2 dl hönsbuljong
200 g tärnad röd paprika
1 liten finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
salt
peppar
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och paprika men låt det ej ta färg. Slå på buljong och grädde. Låt allt koka i 8 minuter eller till paprikan är mjuk. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stekt kyckling
Fräs lök, vitlök och paprika men låt det ej ta färg. Slå på buljong och grädde. Låt allt koka i 8 minuter eller till paprikan är mjuk. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Stekt kyckling
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 10 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 10 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 21:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/259
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/259