Pepparsås
Ingredienser:
100 g färska champinjoner
2 msk hel svartpeppar
0,5 st gul lök
2 msk smör
0,5 dl cognac
4 dl grädde
0,5 dl kalvfond
0,5 tsk krossad rosépeppar
100 g färska champinjoner
2 msk hel svartpeppar
0,5 st gul lök
2 msk smör
0,5 dl cognac
4 dl grädde
0,5 dl kalvfond
0,5 tsk krossad rosépeppar
Gör så här:
Krossa all svartpeppar i mortel. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Fräs champinjoner, lök och svartpeppar. Håll över cognacen och reducera en aning. Tillätt grädde och kalvfond. Koka ihop till simmig sås. Grovkrossa rosépeppar och strö över vid servering. Blir såsen för simmig kan den alltid redas av med en maizenaredning.
Serveras med:
Stekt, grillat och flamberat kött
Krossa all svartpeppar i mortel. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Fräs champinjoner, lök och svartpeppar. Håll över cognacen och reducera en aning. Tillätt grädde och kalvfond. Koka ihop till simmig sås. Grovkrossa rosépeppar och strö över vid servering. Blir såsen för simmig kan den alltid redas av med en maizenaredning.
Serveras med:
Stekt, grillat och flamberat kött
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 21:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/263
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/263